Hiihtojaoston toiminta

Kangasalan Kisan hiihtojaoston toiminta tapahtuu lasten ja nuorten hiihtokoulussa. Hiihtokoulua järjestetään syksystä kevääseen kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin Kangasalla Kyötikkälän urheilukeskuksessa klo 18:00-19:30. Hiihtokoulussa harjoitellaan maastohiihtoa iän ja taitotason mukaan jaetuissa ryhmissä. Ryhmät on nimetty seuraavasti:

Singerit. 6-10 -vuotiaat. Singerien omat sivut.

Borsovit. 10-14 -vuotiaat lapset. Borsoveissa on kaksi tasoryhmää. Borsovien omat sivut.

Hopeasompa ja nuoret. 13-18 -vuotiaat. Hopeasompa-ryhmän omat sivut.

Hiihtokoulun syyskaudella harjoitellaan peruskuntoa juosten, sauvakävellen ja lihaskuntoliikkeitä tehden. Syyskaudella varustuksena harjoituksissa on lenkkarit ja sauvakävelysauvat. Syyskaudella juostaan kahdesti myös testijuoksu Kyötikkälän ns. Pikkupurulla.

Kaudella 2018-2019 viikkoharjoitusrunko (syyskuu-huhtikuu) on seuraava:

  • maanantaisin Hopeasompa-ryhmän ja isompien punttisali Pitkäjärvellä klo 18:00-19:30
  • tiistaisin hiihtokoulu Kyötikkälässä klo 18:00-19:30
  • torstaisin hiihtokoulu Kyötikkälässä klo 18:00-19:30
  • sunnuntaisin kuntopiiri Tursolan koululla klo 18:00-19:00

Lumikaudella harjoituksissa vuorotellaan perinteisen ja vapaan hiihtotavan välillä. Harjoituksiin tullessa suksien tulee olla jo valmiiksi voideltuna. Ensisijaisesti harjotukset ovat aina Kyötikkälässä, mutta poikkeustapauksissa hiihtoharjoituksia voidaan pitää myös Tampereen Kaupin urheilupuiston tykkilumiladulla.

Hiihtokoulun lisäksi järjestetään myös erilaisia harjoitusleirejä ja tapahtumia:

  • Syksyllä järjestetään kaksi leiriä Vatulassa. Leireillä hiihdetään Jämin hiihtotunnelissa ja tehdään sauvarinneharjoituksia. Alustavat ajankohdat ovat 6.-7.10.2018 ja 3.-4.11.2018.
  • Ensilumenleiri järjestetään perinteisesti itsenäisyyspäiväviikolla Lapissa (Saariselkä).

Leireistä ja harjoitusryhmien omista tapahtumista tiedotetaan vuosittain tarkemmin. Harjoitusryhmillä on myös omia tapahtumia, joista tiedotetaan lisää harjoitusryhmien omilla sivuilla.